poniedziałek, 15 maja 2017

Pasta śledziowa z jajkiem

Czasami brak mi pomysłów z czym przygotować kanapki.  Dzieci uwielbiają wszelkiego rodzaju pasty do chleba. Dzisiaj mam dla Was bardzo szybką i smaczną pastę śledziową z jajkami.
Świetnie smakuje z rzodkiewką pokrojoną w plasterki, pomidorkiem, ogórkiem.
Może się skusicie na takie kanapeczki ?

Skłądniki:
4 jajka
250 g płatów śledziowych (matiasów)
1 mała cebula
pieprz
papryka słodka
sól (opcjonalnie)

Jajka ugotować na twardo. Płaty śledziowe wymoczyć w zimnej wodzie, wyjąć i osuszyć.
Pokroić w paseczki.
Ugotowane jajka obrać i zblendować wraz ze śledziem i cebulą pokrojoną w kostkę na gładko.
Doprawić pieprzem, słodką papryką, a w razie potrzeby solą. Ja nie soliłam.
Wymieszać i gotowa.

pasta śledziowa z jajkiem


1 komentarz: