piątek, 19 maja 2017

Pieczarki do obiadu

Pieczarki portobello przygotowane według poniższego przepisu idealnie pasują do kurczaka lub schabu. Bardzo smaczne, szybkie do zrobienia. Jeśli nie macie brązowych pieczarek, to można je zastąpić zwykłymi białymi.
Ja podałam pieczarki z ziemniakami puree i kotletem z piersi z kurczaka.
Przepisy na kotlety w różnych odsłonach znajdziecie w zakładce MIĘSA.


Składniki
250 g pieczarek portobello
2 łyżki masła klarowanego
2 łyżki miodu
1 łyżka kremu balsamicznego
2 łyżki oleju
sól
pieprz

Pieczarki małe pozostawić w całości, a większe pokroić na pół lub na cztery.
Na patelni rozgrzać masło i podsmażyć pieczarki z każdej oprószyć lekko solą i pieprzem. .
W słoiczku wymieszać olej, krem balsamiczny i miód.
Wlać na patelnię z pieczarkami i smażyć około 3-4 minut na małym ogniu stale mieszając.

pieczarki do obiadu

3 komentarze:

  1. Ojtam, ojtam, do takich pieczarek mięcho wcale nie jest potrzebne;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Pewnie, może być jajo sadzone. Pozdrawiam

      Usuń