Nie mogłam się jej oprzeć i wylądowała w moim koszyku.
Wiecie, że właśnie sałata rzymska jest bogatsza w witaminy niż inne sałaty.
Jednak w smaku jest zupełnie inna.
Świetnie się komponuje z sosem majonezowo-smietanowym.
Składniki:
1 sałata rzymska czerwona
2 jajka ugotowane na twardo
3 ogórki małosolne
1 cebula czerwona
2 łyżki majonezu
2 łyżki śmietany
1 ząbek czosnku
sól
pieprz
Wykonanie:
Sałatę umyć i osuszyć. Podzielić na mniejsze kawałki i ułożyć na talerzu.
Ogórka pokroić w kostkę , cebulę pokroić w piórka i ułożyć na sałacie.
Majonez ze śmietaną i przeciśniętym przez praskę czosnkiem wymieszać i doprawić solą i pieprzem.
Polać sałatę, a na wierzch zetrzeć na tarce jajka.
Smacznego
sałatka z sałaty rzymskiej
No super. Wszelkie sałatki lubię. Sałatę rzymską nauczyłam się jeść dzięki koleżance i posmakowała mi. Pozdrowionka. miłego dnia :)
OdpowiedzUsuńZdrowo, lekko i pysznie :)
OdpowiedzUsuńPycha!
OdpowiedzUsuńSałatki lubię do drugiego dania ta może być
OdpowiedzUsuńJuz po składnikach i zdjeciu widać ze pyszna, zjadłabym ;)
OdpowiedzUsuńNo i proszę... jak łatwo można zrobić smaczną sałatkę :)
OdpowiedzUsuńPychota.
OdpowiedzUsuńŚwietna jest :)
OdpowiedzUsuńZ ogóreczkiem małosolnym pycha taka sałatka
OdpowiedzUsuń