0,5 kg wątróbek drobiowych
2 całe jajka
2 czerstwe bułki
2 średnie cebule
olej (do usmażenia cebulki)
4 łyżki kaszy manny
1 łyżeczka majeranku
3 łyżki bułki tartej
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
Sól pieprz,słodka papryka
Wykonanie:
Wątróbkę skręcić przez maszynkę.
Bułkę namoczyć w wodzie, odcisnąć i skręcić wraz z wątróbką.
Cebulkę drobno posiekać i podsmażyć do zeszklenia.
Do zmielonej wątróbki dodać jajka , podsmażoną cebulkę i pozostałe składniki wymieszać wlać do foremki wysmarowanej tłuszczem i piec w 180 stopniach około 50 min.
z jakim mięsem? Ile? nie ma tego w składnikach
OdpowiedzUsuńW przepisie nie ma mięsa, bo to z samej wątróbki pasztet. Pozdrawiam
Usuń