500 g polędwiczek wieprzowych
2 łyżki miodu
2 łyżki musztardy
3 łyżki oliwy
1/2 łyżeczki tymianku suszonego
1/2 łyżeczki ostrej papryki
1/2 łyżeczki oregano
sól, pieprz
olej do smażenia
Wykonanie:
Polędwiczkę opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym i pokroić w plastry około 1 cm.
Każdy plasterek ugnieść dłońmi, posypać solą i pieprzem.
Przygotować marynatę.
W miseczce wymieszać miód, musztardę, oliwę,tymianek,paprykę,oregano i zalać plastry polędwiczki.
Odstawić w chłodne miejsce na około 1h.
Na patelni rozgrzać olej i smażyć mięso z obu stron na złoty kolor.
Pod koniec zalać resztą zalewy i chwilkę smażyć.
Podawać z ziemniakami, ryżem, frytkami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz