800 g schabu
60 g orzechów włoskich
2 żółtka
1 jajko
2 płaskie łyżki masła (temp. pokojowa)
2 łyżki chrzanu tartego
2 łyżki tartego parmezanu
bułka tarta do panierowania
pieprz,sól
olej do smażenia
Wykonanie:
Schab opłukać,osuszyć ręcznikiem papierowym.
Pokroić na plastry o grubości około 1,5 cm i rozbić je tłuczkiem.
Każdy kotlet posolić, popieprzyć o na chwilę odstawić.
W miseczce roztrzepać 2 żółtka widelcem, a następnie dodać masło, posiekane drobno orzechy, ser, chrzan
i dokładnie wymieszać.
Każdy kotlet posmarować z jednej strony masą orzechową posypać parmezanem i zwinąć w roladki.
Spiąć wykałaczką.
Roladki panierować w roztrzepanym jajku, a następnie w bułce tartej.
Na patelni rozgrzać olej i smażyć na złoty kolor ze wszystkich stron.
Podawać z pieczonymi ziemniakami, ryżem, lub z frytkami.
Roladki z orzechami...już je polubiliśmy:)
OdpowiedzUsuńPyszne :)
Usuńtakich roladek jeszcze nie próbowałam na pewno skorzystam z przepisu :) pozdrawiam i zapraszam do mnie :)
OdpowiedzUsuńPolecam
Usuń