Składniki:
16 podudzi z kurczaka
3 łyżki płynnego miodu
1 łyżka sosu sojowego
1 płaska łyżeczka soli
2 duże ząbki czosnku
1 łyżeczka pieprzu ziołowego
1/2 łyżeczki ostrej papryki
1 łyżeczka słodkiej papryki
1 łyżka oleju
1 szklanka wody
Wykonanie
Podudzia umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem.
Do miseczki wlać miód, sos sojowy dodać przeciśnięty przez praskę czosnek,
sól, pieprz,paprykę ostrą i słodką.
Wszystko wymieszać i każde podudzie nasmarować marynatą.
Ułożyć je w naczyniu nakryć i odstawić do lodówki na 2-3 godziny.
Na patelni rozgrzać olej i smażyć mięso wyciągnięte z marynaty
z każdej strony na rumiany kolor, a następnie zalać pozostałą zalewą dodać wodę
i dusić na małym ogniu około 15 minut.
W tym czasie należy mięsko obracać.
Uduszone mięso wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C.
Podlewamy w razie potrzeby wodą i pieczemy około 20 minut.
Udka i miód-pychota;)
OdpowiedzUsuńsmaczne :)
UsuńSuper danie. Bardzo lubię takie smaki :-)
OdpowiedzUsuńpolecam :)
Usuńmmm smaczne :)
OdpowiedzUsuńpolecam :)
UsuńLubię połączenie mięsa i miodu :)
OdpowiedzUsuńpolecam :)
UsuńBardzo lubię mięso w połączeniu z miodem.
OdpowiedzUsuńja też :)
UsuńMegaapetycznie wyglądają! Na pewno były smaczne:)
OdpowiedzUsuńbardzo smaczne :)
Usuńbardzo lubię podudzia pieczone z miodem, ja jeszcze czasami dorzucam do nich ziemniaki i wszystko razem piekę :) Pozdrawiam!
OdpowiedzUsuńlubię takie z ziemniaczkami pycha :)
UsuńAż ślinka cieknie!.
OdpowiedzUsuńpyszne było :)
UsuńKurczaczek w miodzie jest pyszny!:)
OdpowiedzUsuńoj tak :)
UsuńPięknie się prezentują :)
OdpowiedzUsuńi bardzo smaczne :)
UsuńRumiane i apetyczne :)
OdpowiedzUsuńpolecam :)
UsuńWyglądają obłędnie!:)
OdpowiedzUsuńdziękuję
UsuńMuszą być pyszne, uwielbiam dodatek miodu do udek
OdpowiedzUsuńbyły pyszne :)
UsuńCoś dla mnie, wspaniałe połaczenie, drób u mnie króluje na stole
OdpowiedzUsuńU mnie w domu też wszystkim smakuję :)
Usuńmuszą być pyszne, lekko słodkawe :-)
OdpowiedzUsuńpolecam smaczne
UsuńJak wspaniale zamarynowane :)
OdpowiedzUsuńdziękuję :)
UsuńDobrze, że to nie udka królika xD
OdpowiedzUsuń(tak w klimacie świąt :P)
to tylko kurczak :)
UsuńWyglądają na pyszne i chrupiące ;)
OdpowiedzUsuńdziękuję
Usuńpiękny kolorek, złocisty :)
OdpowiedzUsuńPomysł na pysznego kurczaka - przepis wykorzystamy:)
OdpowiedzUsuńpolecam :)
Usuńmoje smaki :)
OdpowiedzUsuńmoje smaki, moje połączenie, uwielbiam, wyglądają pysznie :)
OdpowiedzUsuńsmaczne :)
Usuńidealne na imprezę - ostatnio takie mąż robił :)
OdpowiedzUsuńwłaśnie się pieką !!! a domownicy nie mogą się doczekać - ślinka im cieknie . Jeszcze tylko 20 min. i pojawią się na stole :)
OdpowiedzUsuńProszę napisać czy smakowały :)
UsuńProszę napisać czy smakowały :)
Usuń