240 g serka philadelphia
170 g masła
1 szklanka cukru
1,5 łyżki wanilii (dałam jeden cukier waniliowy)
4 jajka
2 szklanki mąki
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
lukier
1 szklanka cukru pudru
2 łyżki ciepłej wody
1 łyżka soku z cytryny
Wszystkie składniki utrzeć
Wykonanie:
Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę.
Do masy dodawać po jednym jajku stale miksując.
Dodać serek , a na końcu mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i delikatnie
wymieszać łyżką.
Blaszkę keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia, wlać
ciasto i piec w piekarniku nagrzanym do 160 stopni C około 1 godziny
Po wystudzeniu ciasto polukrować
Źródło przepisu: mojewypieki.com
Musi być wilgotna i pyszna:)
OdpowiedzUsuńbardzo smaczna :)
UsuńBardzo fajna babeczka, kolejna do wypróbowania :-)
OdpowiedzUsuńpolecam :)
Usuń:) cudo!
OdpowiedzUsuńMniam, pyszna babka! :)
OdpowiedzUsuńpolecam :)
UsuńCudowna,a u mnie dziś tylko babeczki...
OdpowiedzUsuńbabeczki tez pyszne :)
UsuńBabka bardzo smacznie wygląda :) Ten dodany serek to strzał w 10.
OdpowiedzUsuńpolecam pyszna :)
UsuńUwielbiam wypieki z kremowym serkiem, pyszności:)
OdpowiedzUsuńNatalio pyszne było :)
UsuńBabka ma piękny kolorek!
OdpowiedzUsuńUwielbiam używać do wypieków tego amerykańskiego serka <3 Super przepis, babka wygląda wspaniale :)
OdpowiedzUsuńpyszna jest
Usuńdziękuję :)
OdpowiedzUsuńWaniliowa babka z serkiem..., pycha :)
OdpowiedzUsuńpolecam smaczna :)
UsuńFajna babeczka, napewno musi być pyszna
OdpowiedzUsuńbyła pyszna :)
UsuńBardzo smakowicie wygląda :)
OdpowiedzUsuńdziękuję :)
Usuńświetna babka i dodatek tego serka bardzo ciekawy :)
OdpowiedzUsuńbardzo smaczny pomysł na babkę :) Wesołych Świąt :)
OdpowiedzUsuń