1 opakowanie podłużnych biszkoptów
2 szklanki mleka
4 łyżki mąki ziemniaczanej
1/2 szklanki cukru
1 cukier waniliowy
200 g masła
200 g orzechów łuskanych orzechów włoskich
2 łyżki rodzynek
Wykonanie:
1,5 szklanki mleka wlać do rondelka i zagotować z cukrem i cukrem waniliowym .Dodać masło. W pozostałym mleku rozpuścić mąkę ziemniaczaną i wlać do gotującego się mleka intensywnie mieszając.
Jak otrzymamy już budyń odstawiamy z palnika i mieszamy z pokruszonymi orzechami, pozostawiając 1/3 do posypania deseru.
W tortownicy o średnicy 18 cm układamy warstwy
1 biszkopty
2 budyń
3 biszkopty
4 budyń
5 biszkopty
6 budyń
7 posypujemy orzechami i rodzynkami
Deser odstawiamy do lodówki na około 2 godziny
ciekawie wygląda
OdpowiedzUsuńOj chciałabym spróbować takiego spichlerzu ;)
OdpowiedzUsuńpolecam smaczny :)
Usuńwow! To wygląda świetnie! narobiłaś mi ochoty na słodkie, chyba pokuszę się w weekend na zrobienie :)
OdpowiedzUsuńpolecam smaczne :)
UsuńAle fajny pomysł na ciasto. Takiego jeszcze nie widziałam :-)
OdpowiedzUsuńPolecam :)
UsuńJak torcik!
OdpowiedzUsuńsmaczny deserek
Usuńale pomysłowy deser, pierwszy raz taki widzę:) bardziej kojarzy mi się z jesienią ze względu na składniki ale na pewno jest smaczny:)
OdpowiedzUsuńJustynko bardzo smaczny :)
UsuńWygląda niesamowicie ciekawie, a wydaje się prosty do zrobienia :) to są właśnie pomysły na desery warte zapamiętania!
OdpowiedzUsuń:)
UsuńPyszny deser i fajna nazwa :) pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńBardzo pomysłowy ten deserek, podoba mi się!
OdpowiedzUsuń:)
Usuńhihi jaki smieszny deser ale bym go pochlonela :)
OdpowiedzUsuńpolecam :)
UsuńAleż to musi być pyszne ;)
OdpowiedzUsuńSuper deser, nazwa też fajna :)
OdpowiedzUsuńpolecam :)
UsuńNie znamy takiego przekładańca a przepis jest przefajny:) Mamy zapowiedzianych gości - łasuchów , więc przygotujemy niespodziankę:)
OdpowiedzUsuńpolecam, bo dzieciaki uwielbiają taki deser
UsuńNiesamowicie to wygląda :D To świetna inspiracja dla nas! Będziemy tworzyć coś podobnego w wersji wegańskiej!
OdpowiedzUsuńSUPER :)
Chętnie podpatrzę wersję wegańską :)
UsuńFajna nazwa, a i smak musi być cudny:-)
OdpowiedzUsuńDziękuję jest smaczne :)
OdpowiedzUsuńPięknie wygląda, jak mały torcik ;)
OdpowiedzUsuńTak jakoś wyszło :)
UsuńŚwietnie wygląda ! Muszę taki deser zrobić :)
OdpowiedzUsuńPolecam :)
UsuńCiekawa nazwa ciekawego deserku :)
OdpowiedzUsuńTakie skojarzenie z orzeszkami :)
UsuńWygląda pysznie, uwielbiam wszystko co jest z bakaliami, a z orzechami szczególnie :)
OdpowiedzUsuńpolecam :)
UsuńŚwietny deser :))
OdpowiedzUsuńdziękuję i polecam :)
Usuńdziękuję :)
OdpowiedzUsuń