2 małe główki młodej kapusty
4 młode marchewki
3 kiełbasy śląskie
2 łyżki masła
1 pęczek koperku
1 pęczek szczypiorku
1 łyżeczka cukru
sól
pieprz
Wykonanie:
Kapustę drobno poszatkować.
W rondlu roztopić masło i dodać kapustę, pokrojoną w plasterki marchewkę,cukier, sól, pieprz i dusić.
Dolać 1/2 szklanki wody, pokrojoną w kostkę kiełbasę, posiekany szczypiorek i koperek.
Dusić do miękkości.
Podawać na gorąco z ziemniakami.
Jakoś u mnie młodą kapustkę podaje się najczęściej solo, ewentualnie z marchewką. Nigdy nie jadłam takiej z kiełbaską w środku. Dla mnie nowość, ale jaka pyszna nowość. Musi smakować wyśmienicie :) Pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńPolecam bardzo smaczna :)
UsuńMłoda kapustka. Mniam najlepsze co może być :-)
OdpowiedzUsuńMarzenko zawsze czekam na młodą kapustę :)
UsuńZawsze z utęsknieniem czekamy na młodą kapustę :)
OdpowiedzUsuńtaka propozycja podania młodej kapusty bardzo mi się podoba :) mój ukochany byłby zachwycony takim daniem :) Pozdrawiam!
OdpowiedzUsuńPolecam smaczna :)
UsuńPychota :) U mnie robi się najczęściej taką bez kiełbasy, ale z kiełbasą także wygląda super :)
OdpowiedzUsuńojj też muszę zrobić :)
OdpowiedzUsuńmmmm... niebo w gębie <3
OdpowiedzUsuńCiekawy pomysł. W moim domu młodą kapustę jada się "na słodko", czyli w lekkiej wersji pomidorowej, ale ta z kiełbaską może być smaczna.
OdpowiedzUsuńUwielbiam młodą kapustę, z koperkiem to moja ulubiona wersja. Fajna ci wyszła i jak smacznie podana
OdpowiedzUsuń