Sałatka doskonale pasuje do mięsa, ryby,jajek czy innych dań głównych lub jako samodzielny posiłek.
Składniki:
1 garść rukoli
1/2 puszki kukurydzy
1 cebula
2 pomidory
3 ogórki małosolne
2 łyżki koperku
Sos:
1 łyżeczka musztardy
2 łyżki miodu
4 łyżki oleju
1 ząbek czosnku(wyciśnięty przez praskę)
sól
pieprz
Wykonanie:
Rukolę opłukać, osuszyć i ułożyć na talerzu.
Posypać kukurydzą , dodać pokrojone pomidory,pokrojone ogórki, posiekaną cebulę
i koperek.
Wszystkie składniki sosu włożyć do małego słoiczka i wymieszać , energicznie nim potrząsając.
Polać sałatkę sosem i gotowe.
Sałatka wiosenna z rukolą
Lekko, wiosennie i pysznie ;)
OdpowiedzUsuńPyszna, lekka i kolorowa :)
OdpowiedzUsuńSamo zdrowie. W dodatku posmak rukoli. Bardzo lubię rukolę. Kiedyś mi nie smakowała, ale od czasu, gdy poznałam jej smak przy okazji jakiegoś włoskiego dnia to polubiłam ją na nowo. Pozdrawiam serdecznie :)
OdpowiedzUsuńMniam :) wprasza się na porcję :)
OdpowiedzUsuńAle kolorowa! Wspaniale wygląda :)
OdpowiedzUsuńKusząca sałatka, rukoli nie lubię, ale zamieniłabym na roszponke , mniam :)
OdpowiedzUsuńBrzmi i wygląda pysznie, sałatek nigdy dość :)
OdpowiedzUsuńPysznie wygląda:)
OdpowiedzUsuńkolorowa i pyszna :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam sałatki.
OdpowiedzUsuńbardzo smacznie wiosenna ta sałatka :)
OdpowiedzUsuńCoś dla mnie: szybko, łatwo, zdrowo i... smacznie:)
OdpowiedzUsuńOoo, to pysznie będzie smakować do grilla...
OdpowiedzUsuń