sobota, 29 sierpnia 2015

Surówka z kapusty pekińskiej z sosem curry

Szybka surówka do obiadu z kapusty pekińskiej. Spróbujcie jest pyszna. Idealnie pasuje do dań z drobiem czy polędwiczki wieprzowej. Połączenie brzoskwini , kapusty pekińskiej i sosu curry jest strzałem w dziesiątkę.
Zróbcie do tego pyszne mięsko np kurczaka w orzechowej panierce (przepis) , ziemniaczki i obiad gotowy.

Składniki:
1 średnia kapusta pekińska
1 puszka brzoskwiń
2-3 łyżki rodzynek lub żurawiny
2 łyżki śmietany
3 łyżki majonezu
1 łyżeczka z czubkiem curry
1 płaska łyżeczka cukru
sól
pieprz

Kapustę posiekać drobno. Brzoskwinie odsączyć na sitku i pokroić w kostkę.
Rodzynki sparzyć we wrzącej wodzie.
Wszystko razem wymieszać.
Śmietanę połączyć z majonezem, dodać cukier, curry, sól i pieprz. Wszystko wymieszać i polać surówkę.


surówka z kapusty pekińskiej z sosem curry

6 komentarzy:

  1. Bardzo smaczne połączenie:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo ciekawa ta sałatka, musi być pyszna :-)

    OdpowiedzUsuń
  3. Bardzo smacznie to wszystko przygotowałaś. Taką surówkę zjadłabym w każdej chwili :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Dlaczego moja opinia została pominięta. Obraziłem się OO! Nie będę pisał łał

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Nie wyświetliła mi się opinia proszę napisać jeszcze raz. Pozdrawiam :)

      Usuń