Jest rewelacyjny w smaku. Oczywiście najlepszy na drugi dzień po zrobieniu.
Ja poznałam ten smak niedawno i mogę śmiało powiedzieć, że jest pod nr 1 na mojej liście śledziowej.
Jeżeli macie ochotę na śledzie w innym wydaniu to zapraszam tutaj
Śledź w sosie curry
Składniki
450 g płatów śledziowych
5 małych ogórków konserwowych
1 puszka kukurydzy
1 cebula
250 ml śmietany lub jogurtu naturalnego
1 łyżeczka curry
sól
pieprz
łyżka natki pietruszki
Śledzie wymoczyć w zimnej wodzie około 3-4 godzin, a następnie pokroić w poprzeczne paski.
Kukurydzę odcedzić na sicie.
Ogórki i cebulę pokroić w drobną kostkę.
Śmietanę wymieszać z curry, solą i pieprzem.
Wszystko razem wymieszać i posypać natką pietruszki.
śledź w sosie curry
Wielu zasmakuje:)
OdpowiedzUsuńŚledzie w sosie curry to genialne połączenie. Też zachwyciłam się nim tej zimy. Przyrządzam je troszkę inaczej, bo zamiast kukurydzy daję jabłko i używam czerwonej cebuli (dobrze wygląda), ale to te same smaki. Fajny przepis :)
OdpowiedzUsuńWygląda przepysznie , fajne połączenie smaków :)
OdpowiedzUsuńCiekawe połączenie smaków :-)
OdpowiedzUsuńCoś się dzieje z nami dziwnego... zaczęłyśmy mieć ochotę na Twoje śledzie a nie zdarza się to często abyśmy miały chęci na takie smaki :D
OdpowiedzUsuńczy mozna dodać makaronu małe muszelki ?
OdpowiedzUsuńpewnie że można
Usuńo super, wykorzystam twój przepis na święta,ten mi przypadł do gustu . super przepis ;)
UsuńBędzie smacznie polecam
Usuń