Dodatkowo można na talerzu dodać śmietanę. Wszystko według własnego uznania.
Zupa jest bardzo smaczna i syta. Na chłodne jesienne dni idealna.
Jeśli macie ochotę to w zakładce Zupy znajdziecie inne przepisy na smaczne zupy.
Polecam!
Składniki
1,5 wody
1 duża marchewka
1 pietruszka
kawałek selera
1 serek topiony
100 g sera gorgonzola
100 g sera mozzarella
200 g sera gouda
1 liść laurowy
koperek
ostra papryka
sól
pieprz
Marchewkę, pietruszkę, seler obrać i pokroić w mniejsze kawałki. Zalać warzywa wodą, dodać liść laurowy i ugotować wywar. Kiedy warzywa będą miękkie wyciągnąć liścia laurowego i całość zblendować na gładko. Zagotować, dodać serek topiony, pokruszony ser gorgonzola, starty na tarce ser gouda i mozzarella. Całość doprawić solą, pieprzem, i ostrą papryką. Gotować mieszając aż sery się rozpuszczą.
Zupę podawać posypaną koperkiem i grzankami.
zupa cztery sery
smakowita:)
OdpowiedzUsuńSerowa zupa to ciekawy pomysł.
OdpowiedzUsuńFajny przepis na pożywne danie dla rodziny. Gratuluje pomysłu i pozdrawiam serdecznie :)
OdpowiedzUsuńKaloryczna, ale smakowo - ideał. Chyba moja ulubiona zupa. Wyprzedza nawet pomidorową. Często robię ją w połączeniu z pieczarkami. Pozdrowionka cieplutkie :)
OdpowiedzUsuń