Jeśli ugotowaliście coś z przepisów mojego bloga to proszę podzielcie się swoją opinią w komentarzach.
Składniki
1 kg kiełbasy (dałam podwawelską)
1 papryka czerwona
1 papryka żółta
1 duża cebula
2 ząbki czosnku
200 g pieczarek
2 łyżki ketchupu pikantnego
150 g przecieru pomidorowego
1 łyżeczka majeranku
2 łyżki masła klarowanego
1 łyżka sosu sojowego
sól
pieprz
papryka słodka
papryka ostra
1 łyżka mąki pszennej (opcjonalnie)
Masło rozgrzać w rondlu i zeszklić cebulę pokrojoną w grubą kostkę, dodać drobno posiekany czosnek oraz kiełbasę pokrojoną w półplasterki. Wszystko podsmażyć, dodać pokrojone w paski papryki wlać 3 szklanki wody, pokrojone w plasterki pieczarki. Doprawić solą, pieprzem, papryką słodką i ostrą, ketchupem,majerankiem, wlać przecier pomidorowy, sos sojowy i dusić pod przykryciem na wolnym ogniu około 20-30 minut.
Gdy sos jest zbyt rzadki mieszamy mąkę z odrobiną wody, wlewamy do sosu i gotujemy.
gulasz z kiełbasy
fajny gulasz:)
OdpowiedzUsuńPyszne, jesienne danie :)
OdpowiedzUsuń