Nie dodaję czosnku do masła, ale jeśli lubicie to można dodać.
Więcej przepisów na dania mięsne znajdziecie na moim blogu w zakładce MIĘSA.
To właśnie tam jest najwięcej przepisów i pomysłów.
Składniki
2 podwójne piersi z kurczaka
5 łyżek masła
3 łyżki natki pietruszki
sól
pieprz
2 jajka
3 łyżki mąki
bułka tarta do panierowania
olej do smażenia
Każdą pierś rozbić delikatnie na cienkiego kotleta, ale tak aby mięso nie porozrywało się.Oprószyć je solą i pieprzem.
Miękkie masło rozgnieść z posiekaną natką pietruszki, oprószyć solą i wymieszać.
Na każdy kotlet ułożyć masło i zawinąć w roladkę. Spiąć wykałaczką. Ja zwijam ściśle mięso i nie spinam. Każdy kotlet obtoczyć w mące, w roztrzepanym jajku, a następnie w bułce tartej.
Smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony na rumiany kolor.
kotlet devolay
klasyk:)
OdpowiedzUsuńJak to fajnie wygląda. Bardzo mi się podobają.
OdpowiedzUsuńZawsze masz świetne pomysły. Pycha deyolaye.
Pozdrowionka serdeczne! :)
Jedno z moich ulubionych dań!
OdpowiedzUsuńpyszne,ja zawsze do środka dodaję sera :)
OdpowiedzUsuń