Wspaniały obiadek. Może i wy skusicie się na takie jedzonko.
Więcej przepisów na dania mięsne znajdziecie w zakładce MIĘSA.
Jeżeli przygotowaliście coś z moich przepisów to proszę podzielcie się swoją opinią w komentarzach.
Składniki:
4 ćwiartki z kurczaka
1 duża cebula
0,5 l kwasu chlebowego
3 łyżki masła klarowanego
1 mały por
sól
pieprz
słodka papryka
rozmaryn
Ćwiartki z kurczaka oprószyć solą, pieprzem i lekko zrumienić ze wszystkich stron na rozgrzanym maśle klarowanym.
Kiedy mięso będzie już rumiane posypujemy je słodką papryką, rozmarynem i dodajemy cebulę pokrojoną w piórka oraz pora pokrojonego w półplasterki.. Chwilę podsmażamy wraz z mięsem, a następnie wlewamy kwas chlebowy przykrywamy rondel i dusimy do miękkości mięsa.
kurczak duszony w kwasie chlebowym
fajny przepis:)
OdpowiedzUsuń