Jeśli przygotowaliście coś Państwo z moich przepisów, to proszę podzielcie się swoją opinią w komentarzach.
Z góry bardzo dziękuję i zapraszam na bloga po inne ciekawe propozycje obiadowe, ciasta itp.
Składniki
250 g makaronu (drobnego, dałam nitki krajanka)
150 g żółtego sera
2 jajka
1 cebula
1 pęczek koperku
3 czubate łyżki mąki
pieprz
sól
Bułka tarta do panierowania
olej do smażenia
Makaron ugotować i odcedzić na sicie. Wystudzić.
Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Cebulę i koperek drobno posiekać.
Wszystko umieścić w misce, dodać jajka (surowe) mąkę , doprawić solą i pieprzem i dokładnie wymieszać. Najlepiej ręką, ugniatając.
Na patelnię wlać sporą ilość oleju i rozgrzać.
Dłonie moczyć w zimnej wodzie i formować podłużne krokiety. Każdy obtoczyć w bułce tartej i smażyć na oleju. Powinny być rumiane.
Wyjąć na ręcznik papierowy i podawać gorące.
makaronowe krokiety
fajny pomysł jak wykorzystać resztki makaronu ;(
OdpowiedzUsuńPodoba mi się taki pomysł na wykorzystanie makaronu:)
OdpowiedzUsuńa można je zrobić w piekarniku?
OdpowiedzUsuńMożna upiec w piekarniku
Usuńsuper pomysł na wykorzystanie makaronu,który został od zupy
OdpowiedzUsuń