środa, 11 kwietnia 2018

Marchewki z pastą jajeczną

Marchewki z ciasta francuskiego nadziane pastą jajeczną. Nadzienie możecie zrobić dowolne np. pasta z łososiem, sałatka jarzynowa itp. Za każdym razem nowy smak. Idealna przekąska na zimno na stół.
Pięknie się prezentuje i jest smaczna.
Na blogu w zakładce PRZEKĄSKI znajdziecie inne pomysły i przepisy.
Jeżeli przygotowaliście potrawę z mojego przepisu to proszę podzielcie się swoją opinią w komentarzach.



1 ciasto francuskie XXL
barwnik pomarańczowy
4 łyżki mleka

Ciasto pociąć na paski o szerokości 1,5 cm i zawijać na specjalne tubki do wypieku rurek.Ciasto tak owijać aby zachodziło lekko na siebie.
Odrobinę barwnika rozpuścić w mleku i posmarować każdą rurkę pędzelkiem.
Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C aż rurki będą rumiane.
Upieczone rurki zdjąć z foremek i napełniać nadzieniem.

Nadzienie
5 jajek ugotowanych na twardo
1 łyżeczka musztardy
sól
pieprz
1 łyżka majonezu

Jajka ugotowane na twardo zetrzeć na tarce lub lozgnieść widelcem. Dodać majonez, musztardę. Doprawić solą i pieprzem. Wszystko wymieszać i napełniać rurki pastą.
Natkę pietruszki umieścić na końcu marchewki i gotowe.

marchewki z pastą jajeczną




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz