środa, 16 maja 2018

Zapiekanki z rybą

Zapiekanki z rybą to pomysł jak wykorzystać rybę, która została nam z obiadu. Bardzo smaczne i uwielbiane przez dzieci zapiekanki, znikają w tempie ekspresowym. Do tego polecam surówkę z pora .
Idealny przysmak na kolację.
Jeżeli przygotowaliście Państwo dania z moich przepisów to proszę podzielcie się swoją opinią w komentarzach. Będą one wskazówką dla innych jak i również miłe dla mnie.


Składniki
4 bagietki krótkie
400 g filetów rybnych (dałam mintaja)
100 g żółtego sera
2 cebule
2 łyżki masła
1 ząbek czosnku
3 łyzki oleju
sól
pieprz
2 łyżki mąki
ketchup

Rybę oprószyć solą i pieprzem, obtoczyć w mące i usmażyć na rozgrzanym oleju z dwóch stron na rumiano.
Masło wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
Bagietki przekroić wzdłuż na pół. Każdą połówkę posmarować masłem czosnkowym.
Ułożyć na nim plasterki cebuli, rybę pokrojoną w mniejsze kawałki i posypać obficie serem.
Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C do momentu aż ser się całkowicie rozpuści.
Podawać polane ketchupem.

zapiekanki z rybą

1 komentarz: