Składniki:
500 g żołądków drobiowych
2 marchewki
1 pietruszka
2 łodygi selera naciowego
kawałek selera
1 puszka pomidorów
1 szklanka bulionu
2 łyżki masła klarowanego
1 garść posiekanej natki pietruszki
1 mały por
sól, pieprz
Wykonanie:
Żołądki dokładnie oczyścić, pokroić i gotować w wodzie 20 minut.
Odcedzić.
Masło rozgrzać w rondlu i podsmażyć żołądki, a następnie dodać
startą marchewkę, seler, pietruszkę i pokrojony seler naciowy oraz por.
Podsmażyć chwilę i zalać bulionem oraz pomidorami. .Doprawić solą i pieprzem.
Dusić pod przykryciem do miękkości.
Na koniec posypać natką pietruszki i wymieszać.
Smacznego
Bardzo lubię podroby i taki gulasz też chętnie jem ;)
OdpowiedzUsuńŻałujemy,że nie mogliśmy być u Ciebie na obiadku:) lubimy taki gulasz i to bardzo:)
OdpowiedzUsuńOj tak, ale następnym razem :)
UsuńRównież zdarza mi się robić podobny gulasz:)
OdpowiedzUsuńOjej podrobów nie lubię
OdpowiedzUsuńNie wszystko nam smakuje :)
UsuńRzadko jadam podroby, ale przyznam, ze gulasz wygląda smakowicie :)
OdpowiedzUsuńPolecam :)
UsuńSmaczny obiadek, uwielbiam gulasze:)
OdpowiedzUsuń:)
UsuńWątróbka tak! ale żołądki już trochę mniej napawają entuzjazmem :P
OdpowiedzUsuń:)
UsuńEkstra jest taki gulasz.Bardzo ciekawy przepis;)
OdpowiedzUsuńDziękuję :)
UsuńNie bardzo przepadam za podrobami, ale Twój gulasz wygląda bardzo smakowicie:)
OdpowiedzUsuńdziękuję :)
Usuńciekawy gulasz :-)
OdpowiedzUsuńPolecam:)
UsuńCudny, z chęcią bym zjadła porcje :)
OdpowiedzUsuńPolecam
UsuńPyszności u ciebie :)
OdpowiedzUsuńDziękuję :)
Usuń