poniedziałek, 16 marca 2015

Gulasz z żołądków drobiowych


Składniki:

500 g żołądków drobiowych
2 marchewki
1 pietruszka
2 łodygi selera naciowego
kawałek selera
1 puszka pomidorów
1 szklanka bulionu
2 łyżki masła klarowanego
1 garść posiekanej natki pietruszki
1 mały por
sól, pieprz

Wykonanie:

Żołądki dokładnie oczyścić, pokroić  i gotować w wodzie 20 minut.
Odcedzić.
Masło rozgrzać w rondlu i podsmażyć żołądki, a następnie dodać
startą marchewkę, seler, pietruszkę i pokrojony seler naciowy oraz por.
Podsmażyć chwilę i zalać bulionem oraz pomidorami. .Doprawić solą i pieprzem.
Dusić pod przykryciem do miękkości.
Na koniec posypać natką pietruszki i wymieszać.
Smacznego




22 komentarze:

  1. Bardzo lubię podroby i taki gulasz też chętnie jem ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Żałujemy,że nie mogliśmy być u Ciebie na obiadku:) lubimy taki gulasz i to bardzo:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Również zdarza mi się robić podobny gulasz:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Ojej podrobów nie lubię

    OdpowiedzUsuń
  5. Rzadko jadam podroby, ale przyznam, ze gulasz wygląda smakowicie :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Smaczny obiadek, uwielbiam gulasze:)

    OdpowiedzUsuń
  7. Wątróbka tak! ale żołądki już trochę mniej napawają entuzjazmem :P

    OdpowiedzUsuń
  8. Ekstra jest taki gulasz.Bardzo ciekawy przepis;)

    OdpowiedzUsuń
  9. Nie bardzo przepadam za podrobami, ale Twój gulasz wygląda bardzo smakowicie:)

    OdpowiedzUsuń
  10. ciekawy gulasz :-)

    OdpowiedzUsuń
  11. Cudny, z chęcią bym zjadła porcje :)

    OdpowiedzUsuń