Mięso z kurczaka ugotowanego w rosole
1 łyżeczka musztardy
1 jajko
2 łyżki śmietany 18%
2 łyżki bułki tartej
2 ogórki kiszone
1/2 pęczka koperku
sól
pieprz
Panierka
jajko
bułka tarta
olej do smażenia
Wykonanie:
Kurczaka oddzielić od kości i mięsko zmielić przez maszynkę.
Ogórki zetrzeć na tarce.
Wszystkie pozostałe składniki połączyć i wyrobić na jednolitą masę,
doprawić solą i pieprzem. W razie gdyby kotlety były zbyt rzadkie dodać bułkę tartą .
Formować małe kotleciki.
Obtoczyć je w jajku, a następnie w bułce tartej.
Smażyć na oleju z obu stron do zarumienia.
Kotleciki podałam z sosem śmietanowo-pieczarkowym
przepis tutaj
Świetny pomysł na zagospodarowanie resztek! :)
OdpowiedzUsuńPolecam :)
UsuńCzęsto zostaje mi mięso z rosołu,przepis wykorzystam:)
OdpowiedzUsuńPolecam :)
UsuńPysznie wykorzystane mięso.
OdpowiedzUsuńdziękuję :)
UsuńFajny pomysł :-) kotleciki muszą być pyszne :-)
OdpowiedzUsuńByły smaczne i udało się wykorzystać mięso z rosołu :)
UsuńŚwietny pomysł na obiad. Kotleciki wyglądają bardzo apetycznie :)
OdpowiedzUsuńDziękuję :)
UsuńFantastyczny pomysł :) Chyba dzięki Tobie mój pies zacznie nieco głodować :)
OdpowiedzUsuńOj tam , oj tam :)
UsuńFajny pomysł na wykorzystanie kurczaka z rosołu.
OdpowiedzUsuńMuszą być pyszne, ogórek kiszony nadaję im charakteru :)
Polecam :)
UsuńTakie kotleciki to wspomnienie z dzieciństwa. Bardzo smaczne zresztą :P
OdpowiedzUsuń:)
UsuńŚwietny pomysł! Ta musztarda i ogórki muszą fanie ożywiać smak mięsa rosołowego
OdpowiedzUsuńPolecam :)
UsuńMuszę kiedyś zrobić, pyszne muszą być:)
OdpowiedzUsuńsą pyszne
UsuńJakie fajne kotleciki :)
OdpowiedzUsuńdziękuję :)
UsuńZazwyczaj z mięsa rosołowego robi się pasztet, a tu taki fajny pomysł :)
OdpowiedzUsuńPolecam :)
Usuńświetny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu :-)
OdpowiedzUsuńSuper pomys, muszę mamie sprzedać przepis; )
OdpowiedzUsuńPolecam :)
Usuńbardzo lubię wykorzystywać pozostałości z jednego obiadu do drugiego, a tu proszę jeszcze jak świetnie :)
OdpowiedzUsuńDziękuję :)
UsuńPyszne, ja tak tez lubię wykorzystywać ;)))
OdpowiedzUsuń:)
UsuńTrochę krytyki dla niektórych wstawiających komentarze , najpierw zróbcie a potem zachwalajcie . A co do przepisu to niezły .
OdpowiedzUsuń:)
Usuń