Dziękuję Wam wszystkim, że jesteście komentujecie i motywujecie mnie do dalszej pracy.
Ja w zamian obiecuję jeszcze więcej przepisów na smaczne dania.
Składniki:
4 kawałki łososia
250 g świeżego szpinaku
200 g pieczarek
2 łyżki masła klarowanego
sok z jednej cytryny
sól
pieprz cytrynowy
pieprz ziołowy
Wykonanie:
Pieczarki oczyścić i pokroić w plasterki a następnie na patelni rozgrzać masło i podsmażyć je. Doprawić solą i pieprzem ziołowym, a na końcu dodać szpinak i smażyć 2 minuty ciągle mieszając.
Łososia posypać solą i pieprzem cytrynowym.
Na patelni grillowej obsmażyć rybkę z dwóch stron.
Na talerzu ułożyć szpinak z pieczarkami, a na wierzchu łososia.
Całość polać sokiem z cytryny.
Pyszna propozycja. Ciekawy dodatek pieczarek do szpinaku. Gratuluję 100 przepisu :-)
OdpowiedzUsuńDziękuję Marzenko :)
UsuńPyszny i jaki zdrowy :)
OdpowiedzUsuń:)
UsuńŁosoś i szpinak to doskonałe połączenie :) Nabrałyśmy apetytu ;)
OdpowiedzUsuńByło smaczne :)
UsuńBardzo lubię lososia, biorę całą porcję; )
OdpowiedzUsuńBardzo proszę
UsuńI łosoś i szpinak, ale pyszność, biorę w ciemno! :)
OdpowiedzUsuńPyszne :)
Usuńkocham łososia, ta wersja rewelacyjna! ostatnio często jem ryby także skorzystam z pewnością :)
OdpowiedzUsuń