1/2 kg mięsa mielonego z indyka
1 bułka
1 szklanka mleka
1 ząbek czosnku
2 łyżki mąki
250 ml śmietany kremówki
100 g żółtego sera
sól
pieprz
olej do smażenia
Wykonanie:
Bułkę namoczyć w mleku.
Mięso włożyć do miski, dodać odciśniętą bułkę, drobno posiekany czosnek,
sól, pieprz.
Wymieszać na jednolitą masę.
Łyżką nabierać małe kotleciki i obtoczyć w mące.
Smażyć na rozgrzanym oleju na rumiany kolor z obu stron.
Przełożyć kotleciki do naczynia żaroodpornego, zalać śmietaną i
posypać startym serem.
Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C około 40 minut.
Fajne kotleciki :-) danie prezentuje się pysznie :-)
OdpowiedzUsuńDziękuję :) Było bardzo dobre
UsuńSuper pomysł :)
OdpowiedzUsuńświetne! uwielbiam indyka :)
OdpowiedzUsuń:-)
UsuńNiby znane kotleciki, a w jakiej ciekawej formie podane ;)
OdpowiedzUsuńDzięki temu są bardziej wilgotne i smaczniejsze :)
Usuńświetny pomysł, lubię mięso z indyka więc to coś dla mnie:)
OdpowiedzUsuńPolecam :)
UsuńZdecydowanie dla wielbicieli żółtego sera :D
OdpowiedzUsuńi mięska :)
UsuńFantastyczne, muszę takie zrobić
OdpowiedzUsuńPolecam
Usuń