Ja należę do tej pierwszej grupy. Lubię wątróbkę, żołądki czy serca.
Gulasz z wątróbek indyczych pokazywałam Wam już na blogu (przepis), a dzisiaj gulasz z serc indyczych.
Składniki
500 g serc indyczych
2 szklanki rosołu drobiowego
2 średnie cebule
1 łyżeczka majeranku
1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
szczypta płatków chilli
2 ząbki czosnku
2 łyżki masła klarowanego
sól
pieprz
Serca oczyścić i pokroić w plasterki.
Na patelni rozgrzać masło lekko zeszklić cebulę dodać serca i smażyć stale mieszając, aby je lekko zrumienić. Całość podlać rosołem i dusić pod przykryciem do miękkości.
Jak serca będą miękkie doprawić solą, pieprzem , płatkami chilli i majerankiem. Pogotować 2 minuty.
Sos zagęścić rozpuszczając 1 łyżkę mąki ziemniaczanej w odrobinie wody.
Całość zagotować.
Podałam z ziemniakami.
gulasz z serc indyczych
Lubię taki gulasz od czasu do czasu:)
OdpowiedzUsuńCiekawa propozycja jeszcze nie robiłem z podrobów indyczych.
OdpowiedzUsuńSmak dzieciństwa :}
OdpowiedzUsuńFajne danie i bardzo smaczne:)
OdpowiedzUsuńWątróbkę zjemy ale serduszka już tak mniej lubimy :) Raczej mamy doświadczenia z twardymi i żylastymi serduchami xD
OdpowiedzUsuńmoi rodzice to wielcy fani podrobów! :) Ten gulasz byłby dla nich idealny ;)
OdpowiedzUsuńWow moje ulubione połączenia :) Dzięki za inspirację jutrzejszego obiadu
OdpowiedzUsuńsamo mieso
OdpowiedzUsuńDziwia nmnie wpisy? Albo twoj przepis smakuje albo nie. Takie bzdury pisza niektorzy,ze zal mi ich. Chyba pomylili strone. Niech ida na randkowe strony. Twoje przepisy mi smakuja i dzieki za nie. Jestes dla mnie nauka i swietna mistrzynia w kuchni.
OdpowiedzUsuńBardzo dziękuję. Pozdrawiam
UsuńBo szukam przepisu i twoje mi zawsze smakuja. Po co te bzdurne dyskusje ? Dziekuje za to co dajesz. Mariola.Nie umiem sie zalogowac na twoja strone.
Usuń