Do tego miałam buraczki , które lubię tylko na zimno i ziemniaczki.
Prawda, że smaczny obiadek?
Jeśli macie ochotę na takie danie to zapraszam po przepis.
Składniki na 6 roladek
500 g piersi z indyka
6 kawałków suszonych pomidorów (lub więcej zależy od ilości kotletów)
6 plasterków żółtego sera
1 jajko
sól
pieprz
bułka do panierowania
masło klarowane do smażenia
Pierś z indyka pokroić na plastry o grubości około 0,5 cm i rozbić delikatnie, aby nie podziurawić kotletów.
Każdy kotlet oprószyć solą i pieprzem, na wierzch ułożyć plasterek sera i kawałek suszonego pomidora.
Zwinąć w roladkę , spiąć wykałaczką.
Każdą roladkę obtoczyć w bułce tartej, roztrzepanym jajku i ponownie w bułce.
Smażyć na rozgrzanym maśle z każdej strony na rumiany kolor.
Następnie włożyć do naczynia żaroodpornego i piec w piekarniku w 180 stopniach C około 10 minut.
Roladki z indyka
Bardzo smaczny obiadek! Też bym taki chętnie zjadła, muszę sobie przygotować 😃
OdpowiedzUsuńLubię takie roladki :)
OdpowiedzUsuńMniam pyszności. Super pomysł :-)
OdpowiedzUsuńWyglądają bardzo smakowicie w przekroju :)
OdpowiedzUsuńJa napiekłem stos kotletów mielonych i roladka musi poczekać ale przepis ciekawy. Może jednak zrobię.
OdpowiedzUsuń