Polecam Wam do tego mięska surówkę z kapusty pekińskiej z rzodkiewką , którą ja przygotowałam również do tego dania. Oczywiście ziemniaczki pieczone lub takie z wody.
Pyszny obiadek.
Składniki
700 g karkówki wieprzowej bez kości
4 duże cebule
2 łyżki masła klarowanego
sól
pieprz
papryka słodka
papryka ostra
Mięso pokroić na grubsze plastry, a następnie je lekko rozbić.
Każdy kotlet oprószyć solą, pieprzem i papryką ostrą i słodką.
W rondlu rozgrzać masło i obsmażyć na rumiano każdy kotlet z dwóch stron.
Kiedy będą już rumiane wlać szklankę wody i dusić pod przykryciem do miękkości. W razie potrzeby uzupełnić wodę.
Na patelni rozgrzać olej i zeszklić cebulę na złoty kolor na koniec lekko posolić.
Na talerz wyłożyć karkówkę i na wierzch wyłożyć podsmażoną cebulę.
karkówka z cebulą
Pyszności, ja też lubię kombinować z mięskiem :)
OdpowiedzUsuńkarkówka to baaardzo dobre mięcho :) i wdzięczne, tez je w domu bardzo lubimy ;)
OdpowiedzUsuńTo jest pyszne i my już to wiemy:) W podobny sposób przyrządzamy mięsko. Różnica jest tylko taka, że mięso pieczemy razem z dużą ilością cebuli:) Pyszota!
OdpowiedzUsuńpyszny pomysł na mięsko :)
OdpowiedzUsuńale mi narobiłaś smaku tym obiadkiem :)
OdpowiedzUsuń