Dodatkowo ser przełożony żurawiną i orzechami. Czy może być coś lepszego?
Inną wersję podania tego sera możecie zobaczyć tutaj . Nieco inna wersja, ale równie smaczna.
Żurawinę możecie zamienić na rodzynki lub pokrojonego ananasa. Równie będzie smacznie.
Składniki:
2 serki camembert
1 opakowanie ciasta francuskiego
3 łyżki żurawiny suszonej
4 łyżki posiekanych orzechów włoskich
1 jajko
Serki przeciąć w poprzek na dwa plastry. Na jednym plasterku ułożyć żurawinę , a na drugim posiekane orzechy.
Złożyć razem i ułożyć na cieście po czym ładnie obkleić ser tak, aby łączenia ciasta były na górze.
Ciasto posmarować rozbełtanym jajkiem.
Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem i piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C około 10-15 minut.
Ciasto musi być ładnie przypieczone i rumiane.
Po rozkrojeniu ser w środku powinien być wylewający się.
Podawać gorący.
camembert pieczony w cieście francuskim
o nie.. to totalna rozpusta <3
OdpowiedzUsuńomnomn.. jadłabym!
Uwielbiam ten ser. Ciekawy pomysł na zapieczenie go w cieście francuskim :-)
OdpowiedzUsuńSuper pomysł:)
OdpowiedzUsuńpychotka! tylko wczoraj mówiłam swojemu M., że chcę camembert z żurawiną :) a dziś już mam przepis na połączenie tych smaków!
OdpowiedzUsuńświetny pomysł na pyszną przekąskę :-) przy okazji, chciałam Ci życzyć pięknych Świąt! :-)
OdpowiedzUsuńMoja mama byłaby zachwycona! :P
OdpowiedzUsuńŚwietny przepis :)
Jadłabym z przyjemnością :)
OdpowiedzUsuń