Jednak smak wynagrodzi Wam poświęcony czas.
Zrobiłam do nich krem z masą krówkową , który Wam polecam. Posypałam posypką karmelową , która dopełniła smaku.
Pięknie się prezentują i jeszcze lepiej smakują.
Polecam.
Polecam.
Ciasto (18 sztuk babeczek)
3 jajka
1/2 szklanki cukru
1,5 szklanki mąki
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Delecta
250 g masy krówkowej
1/2 szklanki oleju
Do miski wbić jajka, dodać cukier i zmiksować na gładko.
Dodać pozostałe składniki i miksować do połączenia się składników.
Piec w foremce na 12 babeczek. Do każdego otworu włożyć papilotkę i nakładać ciasto do 3/4 jej wysokości.
Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C aż babeczki będą rumiane. (do tzw suchego patyczka).
Wyjąć i wystudzić
Krem
400 ml śmietany kremówki
200 ml masy krówkowej
250 g serka mascarpone
2 łyżki cukru pudru (ilość według własnego smaku)
1 łyżeczka żelatyny Delecta
Dodatkowo
posypka karmel Delecta
Śmietanę kremówkę ubić wraz z cukrem pudrem. Dodać serek mascarpone, masę krówkową oraz żelatynę rozpuszczoną w małej ilości zimnej wody, a jak napęcznieje lekko podgrzać i wlać cienkim strumieniem stale miksując do kremu.
Krem nakładać na babeczki za pomocą rękawa cukierniczego.
Posypać posypką karmelową.
babeczki krówka z kremem krówkowym
Poczęstowałabym się bardzo chętnie :)
OdpowiedzUsuńCudowne! :)
OdpowiedzUsuńBardzo fajne słodkości. Pysznie wyglądają :-)
OdpowiedzUsuńWyglądają pięknie :)
OdpowiedzUsuńDrukarka i z przepisem jutro do kuchni
OdpowiedzUsuńi babeczki i krem bardzo zachęcają :D
OdpowiedzUsuń