Jeśli macie ochotę wypróbować inne moje pasty do pieczywa to zapraszam tutaj
Składniki
6 jajek ugotowanych na twardo
1 średnia wędzona makrela
1 pęczek szczypiorku
1/2 łyzeczki musztardy
2 łyżki majonezu
sól
pieprz
Jajka drobno posiekać. Makrelę oddzielić od ości i drobno pokruszyć. Dodać posiekany szczypiorek , majonez i musztardę. Doprawić solą i pieprzem. Wszystko ugnieść widelcem i dokładnie wymieszać.
pasta jajeczna z makrelą
Moja mama taką często robi :) Znam jej wspaniały smak i nie wiem jak można nie lubić past rybnych. Czasem zamiast jajek robimy je na twarożku. Pozdrawiam cieplutko :)
OdpowiedzUsuńnie lubię,nigdy nie lubiłam ale moje chłopaki za to uwielbiają :)
OdpowiedzUsuńPasty są super, z rybą już dawno nie jadłyśmy :)
OdpowiedzUsuń