Była bardzo smaczna i jeżeli takiej nie próbowaliście to szczerze polecam.
Na blogu znajdziecie również inne sposoby przygotowania tego warzywa. Klasyczna fasolka z bułką tartą. lub fasolka w pomidorach
Składniki
700 g fasolki szparagowej
500 g mięsa mielonego
1 cebula
100 g sera żółtego
1 łyzka masła klarowanego
sól
pieprz
ostra papryka
Fasolkę ugotować w posolonej wodzie.
Masło rozgrzać na patelni i zeszklić cebulę pokrojoną w piórka, a następnie dodać mięso i podsmażyć. Doprawić solą, pieprzem i ostrą papryką.
Fasolkę wymieszać z mięsem i włożyć do naczynia do zapiekania.
Ser zetrzeć na tarce i posypać fasolkę.
Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C aż ser się rozpuści.
fasolka szparagowa zapiekana z mięsem
fajny pomysł, spróbuję:)
OdpowiedzUsuńtakiej fasolki jeszcze nie robiłam :)
OdpowiedzUsuńciekawy pomysł, lubię fasolkę, może kiedyś spróbuję i takiej
OdpowiedzUsuńBardzo fajny pomysł na fasolkę szparagową. W takiej potrawie jeszcze jej nie jadłam :)
OdpowiedzUsuńtakiej wersji fasolki nigdy nie robiłam,fajny pomysł
OdpowiedzUsuńJa przyprawiłam trochę ostrzej i dodałam już ugotowany ryż.
OdpowiedzUsuńi jak smakowało z ryżem?
Usuń