czwartek, 27 kwietnia 2017

Placki ryżowe z budyniem

Placki ryżowe idealne na śniadanie lub kolację. Jeśli zostanie Wam ugotowany ryż z dnia poprzedniego to można go wykorzystać do usmażenia takich placuszków. Można podać posypane cukrem pudrem lub ze śmietaną.
Więcej pomysłów na placki znajdziecie w zakładce PLACKI i PLACUSZKI.
Czekam na Wasze komentarze i zdjęcia potraw.


Składniki
100 g ugotowanego ryżu
2 jajka
3/4 szklanki mleka
1 budyń waniliowy
2 łyżki mąki ziemniaczanej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
cukier według własnego smaku
olej do smażenia

Ugotowany ryż zblendować , dodać pozostałe składniki i wymieszać.
Na patelni rozgrzać olej i wlewać łyżką małe placki.
Smażyć na rumiano z dwóch stron.

placki ryżowe z budyniem

2 komentarze: