Szczególnie polecam zapiekankę z kaszy bulgur i młodej kapusty
Poniższą zapiekankę podałam z sosem pomidorowym. Rewelacja!
Polecam!
Składniki
300 g kaszy bulgur
1 duża kalarepa
200 g żółtego sera
1 cebula
1/2 pęczka koperku
sól
pieprz
Kaszę ugotować według przepisu na opakowaniu. Kalarepę ugotować i pokroić w drobną kostkę.
Ser żółty i cebulę pokroić w kostkę. Koperek posiekać.
Wszystko razem wymieszać i zapiec w naczyniu żaroodpornym w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C .
Piec do momentu aż ser się rozpuści.
Podawać ze swoim ulubionym sosem.
zapiekana kasza bulgur z kalarepą
fajny przepis :)
OdpowiedzUsuńPrzepis świetny, choć ja go wykorzystałam pod kątem testowania kalarepy, której do tej pory nie znałam.No i się zakochałam �� dodalam jeszcze pieczoną papryke i pomidory.
OdpowiedzUsuń