środa, 22 kwietnia 2015

Koktajl z awokado i banana

 Awokado pochodzi z Ameryki Południowej i Środkowej. Aztekowie nazywali go masłem puszczy lub owocem maślanym, ze względu na zawartość tłuszczu. Posiada wiele wartości odżywczych.

Składniki:
1 awokado
2 banany
1 pomarańcza
1 łyżka soku z cytryny
1 łyżka miodu lub według własnego smaku
3 łyżki jogurtu naturalnego

Wykonanie:

Awokado przekroić na pół, usunąć pestkę i obrać ze skórki.
Włożyć do blendera , dodać banany obrane ze skórki, wyciśnięty sok z pomarańczy
oraz sok z cytryny. Wszystko zmiksować na gładką masę. 
Wymieszać z miodem i jogurtem. 
Smacznego.







7 komentarzy:

  1. Wiem, że awokado jest bardzo zdrowe, ale w pełni nie jestem do niego przekonana. Raz wydaje mi się całkiem smaczne i zjadliwe, innym razem w ogóle mi nie podchodzi. Jednak w wersji z bananem, w dodatku w koktajlu na pewno sprawdza się wyśmienicie. Lubię koktajle :) Pozdrowieńka.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja bardzo lubię awokado, ale w połaczeniu z bananem i pomarańczą ma zupełnie inny smak . Polecam :)

      Usuń
  2. Awokado w koktajlach bardzo ciekawie smakuje a dodatek banana to już w ogóle super :D

    OdpowiedzUsuń