piątek, 18 marca 2016

Kotlety siekane z pieczarkami i serem

Kotlety siekane czyli pokrojone mięso drobno nożem. Dodatek sera i pieczarek sprawia, że są naprawdę bardzo smaczne. Może się skusicie i jeśli jeszcze nie robiliście takich kotletów to zrobicie.  Najlepiej smakują takie prosto z patelni. Można podawać z ryżem, ziemniakami lub frytkami. Do tego proponuję surówkę  z selera
A jeśli chcecie inne pomysły na dania mięsne to zapraszam tutaj
W tej kategorii znajdziecie najwięcej przepisów.


Składniki
2 pojedyncze piersi z kurczaka
2 jajka
5 średnich pieczarek
4 łyżki startego żółtego sera
2 łyżki posiekanego szczypiorku
1/4 łyżeczki kurkumy
sól
pieprz


bułka tarta do panierowania
masło klarowane do smażenia

Mięso posiekać drobno nożem, a następnie dodać pieczarki starte na tarce o grubych oczkach. Włożyć pozostałe składniki i dokładnie wyrobić.
Na rozgrzanym tłuszczu smażyć  kotlety obtoczone w bułce tartej.





7 komentarzy:

  1. Ale piękne kotleciki. Świetna propozycja na obiad. Z pieczarkami muszą smakować bosko. Szkoda, że nie miałam okazję jeszcze akurat takich jeść. Jadłam co najwyżej z pieczarkami i serem na wierzchu. Pozdrawiam serdecznie. Miłego dnia :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Smakowałyby nam :) Nasza babcia robi podobne :D

    OdpowiedzUsuń
  3. Nie robiłam i nie jadłam, ale wyglądają bardzo ciekawie :) Podoba mi się ten pomsył.

    OdpowiedzUsuń
  4. Często jadamy takie kotleciki, są pyszne :)

    OdpowiedzUsuń
  5. No proszę wszystkie składniki mam
    może jutro sobie z tym redę dam.
    Damy i nie damy wybieramy damy

    OdpowiedzUsuń